måndag 14 juni 2010

Ljus tid - mörka molnKommer in från en kort vandring. Luften mättad av dofter. Skogen full av fågelsång. Det är lätt att bli glad och för en stund glömma världens alla oroshärdar och tragedier.

Ett begynnande inbördeskrig i Centralasien, länder som riskerar att bli bankrutt med alla oskyldiga som får betala priset och det instängda Gasa som göder mörka krafter och som riskerar eskalera till en konflikt med oanade proportioner.

Förra veckan blev det s.k. frihetspartiet en av de största i Holland. På sin politiska agenda finns bl. a. att det ska vara tillåtet att diskriminera muslimer. Jag som trodde att vi lever i en upplyst tid, men en sådan paroll ger mig kusliga associationer till det tidiga Hitlertyskland och den begynnande förföljelsen av judar.

Judarna fick som bekant betala ett fruktansvärt pris. Priset betalas fortfarande av det palestinska folket som då som nu är utan skuld.

Sommaren är ung. Solen flödar och vinden friskar i över försommarens grönska. Tänk om ljuset kunde mota bort det mörka och vinden rensa upp alla förvridna tankar av hat, okunskap och fördomar. Detta sker bara i den bästa av världar. I vår värld finns både ljus och mörker sida vid sida. Det är vår skyldighet att hålla det mörka krafterna stången, båda våra egna och andras….

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Rätt!

Och vilken fantastisk bild.

Johan sa...

Platsen är naturligtvis Grova och Välmbas vatten. Snart bär det dit igen!