måndag 31 maj 2010

Moderaterna talar klarspråk

Ur dagens medieflöde om Israels övergrepp på en civil hjälpsändning går det bl a att läsa följande:

"Samtidigt fortsätter anklagelserna mot aktivisterna som av Israel utpekas som för att stödja Hamas. Moderata ungdomsförrbundets ordförande Niklas Wykman håller med om detta och skriver på sin Facebooksida att "Ship to Gaza är nyttiga idioter, terrorister och ideologiskt drivna israelutrotare" och på sin Twitter att "Ship to Gaza har inget med välgörenhet att göra. Det är en ideologisk kamp där liv är underordnat ideer. Äckligt utnyttjande av Gazaborna." (Ur Dagens nyheter).

Det är tur att få veta vilka nyanserade och kloka företrädare Moderaterna har. Jag undrar just om Fredrik Reinfält och hans medlöpare sover gott när en tänkt påläggskalv har mage att uttala sig på detta vis, eller kan det vara så att partiet visar sitt rätta ansikte!?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Johannes Forsblom sa...

Hej Johan!

Israel hävdar att massakern på civila var motiverat, eftersom deras soldater blev attackerade och att de handlade i självförsvar.

Men de blev attackerade när de bordade ett fartyg på internationellt vatten som de inte har någon laglig rätt att gå ombord på, de betedde sig som pirater som kapar handelsskepp utanför Somalias vatten.

Förmodligen blev soldaterna attackerade av civila som agerade reflexmässigt utan att tänka i en situation där besättningen blev överlumpad.

Men vems självförsvar talar vi om här? Det här kommer att bli en brännande juridisk fråga!

Läs hela artikel på:

http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/israel-attackerade-ship-to-gaza.html

Johan sa...

Tack för intressant läsning och en liten inblick i din intressanta blogg