onsdag 21 oktober 2009

En iskall drajaJag har nyligen fyllt femtio. En av mina uppskattade födelsedagsgåvor var en god gin med namnet Tanqueray. Jag fick ginen av Tord och Tiina som vet att jag är en stor vän av den goda smaken.

Med ginen medföljde en bruksanvisning hur den bästa av drajor ska tillfredas och avnjutas. I anvisningen stod det bl a att drajan med fördel ska intas invid Uddjuares (d v s Välmba som tillhör Uddjaures vattensystem) kalla vatten.

Sagt och gjort. Nu har jag blandat till drinken enligt anvisningen, dock med två undantag, glaset är inte av klassiskt snitt och coctailpinnar till oliverna saknas. Det är ju trots allt i en stuga jag befinner mig.

Nordlig utpost kan bara konstatera att det är skillnad på gin och gin. Drajan är förförisk god och naturligtvis spelar Välmbas iskalla vatten med när nyisen slår mot strandens stenar.
En mer njutningsfylld förhöjare av den enkla grillstunden på stugbron får man leta efter….

Läs även andra bloggares åsikter om ,

4 kommentarer:

Ella sa...

Hoppas att den njutningsfyllda drajan inte medförde"dagen efter problem"!

Johan sa...

Så länge det stannar vid en draja så förhöjs bara njutning och närvarokänsla.

Tiina Smeder sa...

Det såg rätt gott ut i det där glaset också.

Johan sa...

Nu vet jag varför en draja kan blandas stark utan att smaka sprit. När jag skulle göra en draja på samma sätt med den vanliga ginen vid förra helgens balkonggrillning smakade den just mest sprit. Det blir nog till att köpa den goda ginen i framtiden