söndag 4 juli 2010

MolnenAtt livet är i rörelse och många gånger oförutsägbart. Det vet vi.

När jag blickar upp mot den vackra sommarhimlen med dess lätta cumulusmoln slås jag av likheten mellan molnens skiftningar och människan. Molnen är i rörelse och förändras hela tiden.

Du ser ett stort område med en blå himmel och tänker att snart kommer solen. Några ögonblick senare har allt det blå täcks av ett moln som utvidgas. Du ser att himlen nästan är täckt av moln och så bryter solen igenom och molnen löses upp.

Vårt mänskliga liv gestaltar sig ofta på ett liknande sätt. Vi planerar något och så kommer något annat oväntat emellan. I rörelsen öppnas vägar för det icke förväntade. I det icke förutsägbara öppnas möjligheter för växt och mognad.Himlen med alla moln kan ses som en spegel och vägvisare. Jag tycket det känns fruktsamt att tänka så.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Tuvstarr sa...

Hej, vad kul det är med Muurikka, tack för filmsnutten :-)
När vi är på resan i Lappland så följer muurikka alltid med. OK, vi har inte en sån jättestora, men det funkar ändå. Här finns en bild, där du kan se mig steka fisk på muurikka:
http://www.fotowelt-ralf-thiele.de/90601.html
Vi var på vattenvandring i flera dygn och bilden uppstod på en liten ö nära Ånge.
Hälsningar från Tyskland.

Johan sa...

Kul att se att det fungerar med fisken. För fisken fördrar jag annars grillen, då den lätt går sönder, speciellt den odlade.