tisdag 6 december 2022

Tankar och livsfragment 6 december 2022 - genom skogen mot havet

 Det är december. En stilla vinter har etablerat sig. Det har varit högtryck en längre tid, mestadels med minusgrader men med väldigt lite snö.

Före klimatförändringarnas tid innebar högtryck så här års oftast riktig kyla. När minusgraderna var få som nu kom det för det mesta en hel del snö. Men nu är det som bekant andra tider.

För en inbiten vandrare som jag är det komfortabelt att ännu kunna vandra överallt. Lite vitt som lyser upp och närmast halkfritt.

Igår blev det ytterligare en tur genom Hertsölandets skogar till havet på andra sidan. Jag gick en lite annorlunda sträckning och fick en längre tur på isen som en spännande bonus.

Havet var i stort sett öppet, men inne i vikarna och längs stränderna låg isen stadigt. Ingen risk att drunkna, men ändå väl så knepigt då flödvattnet oftast var närmast osynligt under snöpudret. Det gällde att välja sina steg för att undvika blöta fötter och det gick nästan bra...lite plask på ett par ställen men fötterna klarade sig.

Naturen var inte pratsam denna decemberdag om jag bortser från lite rörelse i isen och ett par "klonkande" korpar.

För en sökare av stillhet och frid hade denna dag det mesta att erbjuda tillsammans med årstidens sällsamma färgprakt - gott.



Inga kommentarer: