måndag 2 maj 2022

Tankar och livsfragment 2 maj 2022 - absolut scennärvaro

 I helgen var vi i Skellefteå, staden som på senare tid har blivit så mycket mer än en stad mellan Umeå och Luleå. Vi fick ett ypperligt tillfälle att besöka denna stad då Joakim Thåström skulle ge sin nordligaste spelning i Sara kulturhus.

För oss som är äldre kanske Thåström mycket är synonymt med musikgrupperna Ebba Grön och Imperiet. Men - Thåström är så mycket mer. Just det blev så tydligt efter denna spelning. Många musikartister som har varit med länge lever ofta på gamla lagrar men de blir med tiden inte längre så spännande och innovativa. Med den nu 65-årige Thåström är det precis tvärt om - han blir bara bättre med åren.

Sara kulturhus visade sig vara en riktigt bra musikscen för de stora spelningarna. Mycket sittplatser, men framför allt massor av ståplatser framför scenen. Just där strax nedför scenen stod vi och försökte ta in en av de bästa spelningarna på mycket länge.

Jag har aldrig sett en så fysiskt utlevande artist med samtidigt absolut 100 % scennärvaro. Här snackar vi om en person som fullt ut var i nuet. Det var så snyggt genomfört med perfekt samspel med de övriga musikerna.

Vi var rejält tagna efter spelningen. I hotellets lobby försökte vi sortera våra upplevelser över en öl. Vi upptäckte snart att de var svårt att sätta ord på det vi sett och hört. Här räckte orden verkligen inte till. Joakim Thåström var så mycket större än språket denna kväll - tack! 



Inga kommentarer: