måndag 30 januari 2023

Tankar och livsfragment 30 januari 2023 - vackert och fult

Helgen som varit har bland annat gått i isviddernas tecken. Fina skidturer på Seskarö och på öarna bortom Hindersön i Luleå skärgård. Det är en speciell känsla att ta sig fram på havsisen. En mild januari med blidor har gjort snön packad och framkomligheten påminner snarast om vårvintern. Skillnaden är den lågt stående solen och den större tystnaden. Det är ännu sparsmakat med de fossila maskinerna. Du kan känna hjärtats slag och evigheten inom dig. Det är vackert.

Desto fulare och smutsigare är Sverigedemokraternas utspel i klimatpolitiken. Deras klimatpolitiske talesperson Martin Kinnunen och andra klimatförnekare får stort utrymme i dagens DN. Det är allt igenom sorglig läsning där de nu ska ta striden för att alla biologiska tillsatser i bensin och diesel ska försvinna. I min värld är detta fullständig galenskap och ett uppenbart självskadebeteende mot klimat, miljö och vår civilisation. Riktigt fult är det, men tyvärr helt väntat.

Återstår att se var den SD-beroende ministären  ska göra åt detta. Vad vi hittills har sett finns det alla anledning att frukta det värsta.

Det finns så mycket vackert i vår värld och det finns tyvärr så mycket fult. Det senare är allt som oftast iklädd mänsklig gestalt...



Inga kommentarer: